Telegram Group Search
📜🕯🖋 وقایع امروز ارومیه و تلاش جمهوری اسلامی برای ایجاد جنگ و گسل قومی و قبیله‌ای


🔸 لینک ویدئوی کامل در کانال یوتیوبم👇

https://youtu.be/fuB4a4gpAnc?si=G9uAze1IswlN24iB
📜🕯🖋 ‏در پاسخ به یاوه‌گویی جدید اردوغان جا دارد یادی کنم از بلایی که مردم تبریز بر سر متجاوزین تُرک عثمانی آوردند، از زبان شاه تهماسب در نامه به سلطان سلیمان عثمانی:

"رومی (عثمانی‌ها) آمد بر در تبریز و بر خود رید و رفت/ ریده ریده از در تبریز واگردید و رفت

... و به ضرب تیغ و تیر خنجر گذاران آذربایجان لشکر تو به خاک برابر کنند.
تو را ندامت گرفته در نصف شب از حوالی تبریز فرار نموده به حال سگان هر دو منزل یکی کرده خود را به حوالی وان رسانیدی و هر یک از لشکر نکبت اثر تو به راهی می گریختند"
سکه سیمین منصور یکم سامانی به سیاک سکه‌های ساسانی، در بخارا زده (ضرب) شده است. همراه با نوشته پارسیگ( پهلوی ساسانی).
سامانیان خود را از تبار ساسانیان می‌دانستند، وانگهی این بازپیوندی abāz-paywandišnīh(= انتساب) درست نمی‌تواند باشد. روش و سیاک چهره شاه سامانی یادآور دیوارنگاره‌های خاور ایرانشهر است
.

ترانوشت:
MLKAn-MLKA GDE ʾp̄zwn

آوانوشت:
šāhān-šāh xwarrah abzōn

پارسی نو:

فره‌ شاهنشاه افزون[ باد].

🖊مهدی زمانیان


اندیشکده  آژفنداک هوَخشَتَره  🔥
╔═💐 💎═╗
@azhfandakhovaxshatare

instagram.com/korosh_waspuhr_sasani
╚═💥💫═════╝
پیاله پایه‌دار ساسانی یافت شده در پرستشگاهی از ژاپن:

این پیاله از روزگار ساسانی که ۲۴.۳۵ استیر( ۲۵۲.۵ گرم) سنگینی دارد، در گنجینه پرستشگاه شوسوئین (Shōsōin) در شهر نارا، ژاپن نگهداری می‌شود. این پیاله در اندازه‌های ۳.۱۸ در ۴.۰۷ بَهر (۸.۶ در ۱۱.۲ سانتی‌متر) ، یکی از نمونه‌های ارزنده هنر شیشه‌گری ساسانی بشمار می‌آید.
شیشه و شیشه‌گری ایران در روزگار ساسانی به ستیغ(= قله) زیبایی و شکوفایی خود رسید. این پیاله آبی‌رنگ زیبا که آمیغی از رنگ، و ریختار ویژه با آذین و آراستاری بیرونی‌اش، از دیدگاه زیباشناختی یگانه است، و ایرانی بودن آن را هویدا می‌نماید. این پیاله زیبا در روزگار ساسانی از جاده ابریشم به چین رفته و از چین به ژاپن، گمان می‌رود از سختی راه زمینی از راه کشتی‌رانی به چین برده شده باشد.

🖊مهدی زمانیان

اندیشکده  آژفنداک هوَخشَتَره  🔥
╔═💐 💎═╗
@azhfandakhovaxshatare

instagram.com/korosh_waspuhr_sasani
╚═💥💫═════╝
جام سیمین زراندود، ساسانی که در پرستشگاهی در ژاپن نگهداری می‌شده است.
این جام نیز مانند پیاله شیشه‌ای آبی، از راه جاده ابریشم به چین و از آنجا به ژاپن ترابُرد شده است.


اندیشکده  آژفنداک هوَخشَتَره  🔥
╔═💐 💎═╗
@azhfandakhovaxshatare

instagram.com/korosh_waspuhr_sasani
╚═💥💫═════╝
نخستین فرمان داریوش بزرگ آسیب سخت دیده است:

سنگ نبشته‌ی داریوش یکم هخامنشی که نخستین فرمان داریوش بزرگ و بزرگترین سنگ نبشته ی پارسه (تخت جمشید) شناخته می‌شود در پی دگرگونیهای آب و هوایی و پایش نشدن درست، درگیر فرسایش شده و بخشهای از آن دچار ریختگی شده است.


اندیشکده  آژفنداک هوَخشَتَره  🔥
╔═💐 💎═╗
@azhfandakhovaxshatare

instagram.com/korosh_waspuhr_sasani
╚═💥💫═════╝
🔸👆حذف آشکار زبان‌های ایرانی در مقاله بسیار معتبر دانشگاهی

🔹در بخشی از مقاله‌ام به این حذف آشکار زبان‌های ایرانی در مقاله‌ها و کتاب‌های معتبر دانشگاهی پرداخته‌ام (نگاره 1).

♦️برای اینکه نام بَرساخته (جعلی) هند و اروپایی را درست نشان دهند، در ریشه یابی این واژه لیکیایی، نخست از سنسکریت و سپس از یونان نمونه آورده بیک (ولی) واژه‌های ایرانی را که از لحاظ واجی با واژه لیکیایی هم‌خوانی بیشتری نسبت به سنسکریت دارد را حذف کرده است (نگاره 2).

🔹حذف نام آریا و ایران در دانشگاه‌های وابسته به گلوبالیسم واتیکانی کاملا آگاهانه و برنامه‌مند انجام شده و می‌شود. ما متوهم در طرح توطئه نبوده و نیستیم و بسیار خوب می دانیم که چه می‌گوییم.

♦️دیگر پروانه این کارها را به ایشان نخواهیم داد. گواه‌های بسیاری در این زمینه گِردآوری کرده‌ام که سد (صد) دکتر و پروفسور هم یارای انکار آن را ندارند. نام هند و اروپایی یک دروغ بزرگ برای حذف نام آریا است. روش پژوهشی پیشنهادی‌ام کارآیی بسیاری دارد.

🔹ثبت در تاریخ 1400/08/26 برابر با 17 نوامبر 2021

♦️سعید کریمی (سعید ایران ویج): کارشناس ارشد فرهنگ و زبان‌های باستانی

@IRANVEJ
هرمز شاهزاده ساسانی پاپ و رهبر مسیحان جهان:
𐬵𐬎𐬎𐬭𐬨𐬎𐬎𐬰·𐬱𐬁𐬵𐬰𐬁𐬛𐬈·𐬯𐬁𐬯𐬁𐬥𐬍·𐬞𐬁𐬞·𐬬𐬀·𐬭𐬀𐬵𐬠𐬀𐬭·𐬨𐬀𐬯𐬍𐬵𐬍𐬌𐬌𐬁𐬥·𐬘𐬀𐬵𐬁𐬥·

در زمان شاهنشاهی شاپور دوم در سده نهم شاهنشاهی (سده چهارم ترسایی) یکی از برادران او به نام هرمز از ایرانشهر به سرزمین روم گریخت. این گریز هرمز ( در بنمایه‌های یونانی و لاتین هرمزداس ) از آن روی بود که پس از مرگ پدر هم‌نامش شاهنشاه هرمز دوم ،بزرگان فرمانروایی را در دست گرفته و دو برادر هرمز را کشته و او را نیز به زندان افکندند. هرمز با یاری همسرش از زندان گریخت و به سوی روم رهسپار ( ۸۸۵شاهنشاهی/ ۳۲۵ ترسایی)شد. وی به شهر کنستانتین(Κωνσταντινούπολις) رفت و در آنجا توانست قیصر روم را ببیند. این نخستین باری نبود که یک شاهزاده ساسانی برای جان‌به‌در بردن، از ایران به روم و یا یک رومی به ایران پناه برده بود ، وانگه هرمز در روم از خود یادمان گَرینی(=مهمی) به جای گذاشته است که در رویدادنامه‌ها کمتر بدان پرداخته شده است. شاپور دوم که در جوانی و خامی به شاهنشاهی رسیده بود، کوشید برادر خویش را از رومیان پس بگیرد، چراکه بودن یک شاهزاده ایرانی در دربار رومیان می‌توانست تنش‌زا باشد. شاهنشاه جوان چندین بار به قیصر روم كنستانتین نامه نوشت و ارمغانهایی نیز فرستاد تا او را وابدارد که هرمز را به ایران پَس فرستد. وانگهی قیصر نپذیرفت، برخی از باستان‌شناسان همچون شاهپور شهبازی نگارکنده جنگ سواران در نقش رستم را رزم شاهپور دوم و برادرش هرمز شناسایی کردند چراکه کلاه رومی بر سر دارد.
هرمز در روم هرگز زندانی نبوده و گویا کاخ بسیار زیبا و ارزنده با آذین و روش ساختمان‌سازی ساسانیان داشته است، و این کاخ در کنار کلیسایی بنام سرجیوس پاک(=مقدس) بوده است، که هرمز برپا داشته، و کلیسا نیز با روش و سایاگ (=سیاق) ایران ساسانی آذین شده بوده است. امروزه این کلیسا در شهر استانبول ترکیه هنوز پابرجاست وانگهی به مسجد دگرگونی کاربری داده است! و دیگر نشانی از کاخ شاهزاده هرمز ساسانی در کنار کلیسا برجا نماده است.
فرزند هرمز در روم به جایگاه بلند سپاه‌سالاری و هم‌زمان دیوان‌سالاری ( ۹۲۵شاهنشاهی ۳۶۵ترسایی)رسید.فرزند او نیز با نام 《هرمزداس/هرمز 》به جایگاه والای پاپی رسید و نُه سال رهبر همه ترسایان/مسیحیان جهان بود ۱۰۷۳ـ۱۰۸۲ شاهنشاهی (۵۲۳_۵۱۴ ترسایی)، و فرزند او 《سلوریوس》نیز به رهبری و پاپی آینده روم برگزیده شد و در ۱۰۹۸شاهنشاهی( ۵۳۸ ترسایی) درگذشت.

بازبُرد:
دریایی، تورج، تازه پاره‌های ایران باستان(1)، بخارا، سال بیست و ششم، شماره 143، خرداد-تیر 1400، از 203 تا 207.
🖋سره نگاری پارسی: مهدی زمانیان

اندیشکده  آژفنداک هوَخشَتَره  🔥
╔═💐 💎═╗
@azhfandakhovaxshatare

instagram.com/korosh_waspuhr_sasani
╚═💥💫═════╝
به روزگار انوشیروان دادگر مردی از مردی زمین خرید و اندر آنجا گنجی یافت، زود به نزدیک فروشنده شد و او را آگاه نمود گفت من تو را زمین فروختم و از گنج نآگاه بودم. آنچه یافتی تو را گوارا باد گفتا نخواهم و در خواسته( مال) دیگران آز نورزم و بدین سان داوری میان ایشان دراز ببود و پیش شاه دادگر نوشیروان رفتند و سرگذشت باز گفتند نوشیروان را خوش آمد گفت شما را فرزندان هستند؟ یکی گفت من پسری دارم و دیگری گفت من دختری دارم. نوشیروان گفت با یکدیگر خویش و پیوند کنید و دختر به پسر دهید و این گنج برایشان هزینه کنید تا هم شما را بود و هم فرزندان شما را همچنان کردند و از یکدیگر خشنود گشتند.

🖋سره نگاری پارسی: مهدی زمانیان

اندیشکده  آژفنداک هوَخشَتَره  🔥
╔═💐 💎═╗
@azhfandakhovaxshatare

instagram.com/korosh_waspuhr_sasani
╚═💥💫═════╝
پارچه دیبا بسیار زیبا هنر دست پارچه بافهای ایران روزگار پساساسانی ( سده سیزدهم شاهنشاهی)، شیری ماده که به توله خود شیر می‌دهد.
نگهداری در دیرینسرای(Museum ) شهر برن سوئیس.

اندیشکده  آژفنداک هوَخشَتَره  🔥
╔═💐 💎═╗
@azhfandakhovaxshatare

instagram.com/korosh_waspuhr_sasani
╚═💥💫═════╝
نیم‌تنه ای با الگو مردانه
دوخته شده از: مخمل با زمینهٔ زربافت و نقره‌ای
آذین و نگاره‌ها : نگاره‌ها گمان می‌رود شاهزادگان صفوی با گل و بوته باشد.
زمان دوخت: گمان می‌رود در سالهای  ۲۱۸۸شاهنشاهی( ۱۶۳۰ میلادی)، در کارگاه‌های اصفهان باشد.
این جامه ایرانی ارزنده در سال ۲۲۰۲ شاهنشاهی ( ۱۶۴۴ ترسایی) بدست  تزار میخائیل یکم روسیه به شاه‌بانوی فرمانروا کریستینا الکساندرا پیشکش شد.
در روزگار صفویه، به‌ویژه در زمان شاه عباس یکم، ایران یکی از کانونهای برجستهٔ یافت پارچه‌های شاهوار بود.  پارچه‌های ابریشمی، مخملی و زربافت ایرانی کالای ارزشمندی برای ارمغانهای میان درباری به اروپایی فرستاده می‌شدند.  این رخت نیز  بخشی از این ارمغان‌ها که از دربار ایران به روسیه رفته و از آنجا پیشکش به سوئد شده بوده است.

شاه‌بانو کریستینا خوی و مش ویژه‌ای داشته، او دلبسته و‌شیفته  فلسفه، هنر و دانش بوده است.  او از پیوند زناشویی دوری ورزید و شیفته پوشیدن جامه مردانه بود. 
کریستینا دختر گوستاو آدولف، پادشاه پروتستان سوئد بود. او در سال ۲۱۹۱شاهنشاهی( 1632ترسایی) ، پس از مرگ پدرش، به پادشاهی رسید و یکی از شگفت انگیز ترین فرمانروایان زن اروپا شد. کریستینا به برای هوش، و دلبستگیش به هنر و فلسفه، و رفتارهای نابیسویان (غیرمتعارفش) نامور شده بود.

در سال۲۲۱۳شاهنشاهی( 1654ترسایی) از پادشاهی کناره گرفت، دین خود را از پروتستان به کاتولیک دگرگون کرد و به رم رفت. از آن پس در گردهمایی های  هنری و فرهنگی اروپا کنشگر و‌پررنگ بود.


🖋سره نگاری پارسی: مهدی زمانیان

اندیشکده  آژفنداک هوَخشَتَره  🔥
╔═💐 💎═╗
@azhfandakhovaxshatare

instagram.com/korosh_waspuhr_sasani
2025/05/12 11:11:40
Back to Top
HTML Embed Code: